Avaleht Retseptid Suitsukanapirukas

Suitsukanapirukas

30-45 minutit 6 portsu Praad

Quiche'i moodi pirukas, milles mängib olulist rolli just sibul, mida on enne piruka sisse pistmist pannil suhkruga karamelliseks küpsetatud. Seetõttu on pirukal mõnus magus maitse, mis sobib suitsukanaga väga hästi kokku.

Valmistamine

Esmalt valmista täidis. Selleks viiluta sibulad ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa 2 sl suhkurt ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja sibul muutub karamelliselt pruunikaks. Sega juurde spinatilehed ning tõsta segu jahtuma.

Valmista piruka põhi. Sega sool jahu sisse, lisa külmad võitükid ja tee ühtlaseks puruks. Lisa vähehaaval külma vett ja sõtku tainaks. Vajuta tainas jahuste kätega vormi põhja.

Haki suitsukana ja puista tainale. Vala peale sibula-spinatisegu. Klopi munad lahti ning sega juurde majonees ja piim. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu täidisele ja küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit.

Veel retsepte mida proovida

Kõik retseptid