Avaleht Retseptid Sõstramarinaadis broilerikints koos ahjuköögiviljadega

Sõstramarinaadis broilerikints koos ahjuköögiviljadega

45+ minutit 4 portsu Praad

Kui suvine marjakorjamine on ära tüüdanud ja marjad ei taha kuidagi põõsastelt otsa lõppeda, siis proovi sõstraid ka lihamarinaadis. Marjad lisavad happelisust ning n-ö rüütavad liha vahvatesse sinakas- punakatesse toonidesse. Lihale sobivad lisandiks värvilised ahjuköögiviljad.

Valmistamine

Haki murulauk, salvei ja till. Lisa marjad ning hõõru näiteks tassi põhjaga kõik ühtlaseks
massiks. Sega juurde majonees, purustatud küüslauk ja palsami-äädikas. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta broilerikintsud marinaadi ning jäta vähemalt 2 tunniks seisma. Küpseta grillil või ahjus.

Liha kõrvale sobivad hästi mõnusalt krõbedad ahjuköögiviljad. Vali meelepärased köögiviljad (soovitame kooslust kartul, porgand ja sibul), pese ja lõika parajateks tükkideks. Sega köögiviljad kausis õliga läbi ning maitsesta näiteks küüslaugu ja endale meelepäraste ürtidega. Seejärel aseta köögiviljad ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit.

Veel retsepte mida proovida

Kõik retseptid