Kanaroog, muskaatkõrvitsa ja rooskapsastega
Sügisene kanaroog, kus kõrvits ja rooskapsad annavad plaaditäiele kauni värvi. Kõik valmib mugavalt ühel ahjuplaadil! Kanakintsuliha on marineeritud majoneesiga, mis teeb liha pehmeks ja suussulavaks. Lisaks annab majonees kanale küpsedes ahvatleva kuldse pinna. Kui sobiva suurusega ahjuplaati ei ole, võib toidu teha ka suuremas ahjuvormis, kuhu koostisosad mahuvad enam-vähem ühe kihina.
Valmistamine
Sega marinaadiks kokku majonees, purustatud küüslauguküüs, paprikapulber, kuivatatud ürdid, sidrunimahl ja lisa soola ning pipart. Sega kanatükid majoneesimarinaadiga kokku ja lase 30-60 minutit külmkapis maitsestuda. Sega köögiviljad oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga. Vala köögiviljad ahjuplaadile. Nende vahele säti majoneesis marineeritud kanatükid. Majoneesimarinaadi ei pea pealt ära pühkima, see maitsestab kana ahjus edasi ja annab mõnusat rasvasust.
Küpsetada 200 kraadi juures u 45 minutit, kuni kõik on kuldne ja pehme. Raputa serveerimisel peale basiilikut.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover