Eriline apelsinikeeks majoneesiga

Keeksifännid peavad seda küpsetist kindlasti proovima. See on õhuline, pehme ja apelsinine. Kusjuures, kui sööjad kuulevad, et selle valmistamiseks on kasutatud majoneesi, siis keegi ei seda ei usu. Majonees lisab sellele küpsetisele õhulisust ja pehmust ning toob eriti hästi esile apelsinise maitse. Kui üldjuhul sisaldavad keeksiretseptid tavaliselt parajas koguses võid, siis siinses retseptis seda kasutatud ei ole. Või on retseptis asendatud Peakoka majoneesiga, mis muudab lõpptulemuse meeldivalt mahlaseks ja kohevaks. Ei pea pelgama, et magusas küpsetises on kasutusel majonees. Lõppmaitses majoneesi maitset tunda ei ole, sest majonees on vajalik just sobiva tekstuuri andmiseks küpsetisele.

Valmistamine
Valmistamine
Sega kuivained omavahel. Pane majonees ja piim kaussi ja klopi ühtlaseks. Lisa majoneesisegule kuivained, lisa munad, apelsinikoor ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (mahutavusega 1,5l) ja küpseta pöördõhurežiimil 175 kraadi juures 50-60 minutit.
Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkrule tasapisi juurde apelsinimahl, kuni saavutad kergelt voolava segu. Nirista glasuur keeksile. Kaunista ja serveeri
Retsepti autor: Ragne Värk
