Ahjulavašš küüslauguse juustukattega
Selle retsepti järgi valmib roog tõesti vaid kolmeni lugedes. 1 - lavašš ahjuplaadile, 2 - kate peale, 3 - ahju. Just nii lihtne ja kiire see ongi, aga tulemus on imemaitsev, sest krõbe lavašš, ahjusoe veniv juust ja küüslaugune majonees koos ürtidega moodustavad maitseküllase trio. Kui retsepti edasi arendada, võib juustukihi alla lisada ka singiviile, broilerifileed või nõrutatud tuunikala ning tulemuseks on õhukese põhjaga pitsa. Head isu!
Valmistamine
üks-kaks-kolm ja valmis!
Laota lavašš ahjuplaadile laiali ning keera ääred sissepoole (vajuta murdekohale), nii et tekiks ahjuplaadi suurune ristkülik. Sega kausis majonees, sinep ja pressitud küüslauk ning määri lavaššile. Laota peale hakitud ürdid ja kata riivjuustuga. Küpseta kuumusel 230 kraadi 15 minutit, kuni juust on kergelt pruunikas ja lavaši servad krõbedad. Maitseb eriti hästi ahjusoojalt, kuid sobib söömiseks ka külmalt.