ÜRTIDE JA TSITRUSTEGA AHJUKANA

 

1,4 kg broiler
100 g Lahe Laua Tarplani majoneesi
25 kadakamarja
2 rosmariinioksa
suur peotäis tüümiani
2 sl sinepit
1 apelsin
1 laim
soola, pipart

Sega kausis sinep, majonees, purustatud kadakamarjad, rosmariinilehed ja hakitud tüümian (jäta natuke ürte ka kõhu sisse pistmiseks). Määri kaste naha alla ja peale. Poolita tsitrused ning nirista poole apelsini ja laimi mahl naha alla ja peale. Pista laimi ja apelsinipoolikud koos ürtidega kõhu sisse. Kõige lõpuks määri broiler soolaga kokku. Seo broiler kokku ja tõsta ahjuvormi. Ümber võid laotada ülejäänud tsitruselistest lõigatud viilud ning tüümiani ja rosmariini oksad. Raputa peale värskelt jahvatatud pipart. Küpseta 230 kraadi juures 20 minutit, siis alanda kuumus 180-le ja küpseta veel ca 1 h kuni broiler on valmis.

*Küpsemise aeg oleneb broileri suurusest.
*Kastet jagub 1,4 kg suuruse broileri jaoks.

 

                 Ahjukana.jpg                     

Retseptid ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebook´is: www.facebook.com/Tarplani