Šokolaadikook pistaatsiapähklitega

 Kuna koogi sisse on peidetud veidi jõuluhõngulist kaneeli ja kardemoni, sobib kook imehästi esimese advendi tähistamiseks.

 

 

sokolaadikook11-1644.JPG sokolaadikook12-1649.JPG

 

 sokolaadikook12-1652.JPG

 

Kogus: 20 cm läbimõõduga kook, 8-10 viilu

Valmistamisaeg: 1,5 h

Põhi:
1 muna
75 g suhkrut
100 g Tarplani Provansaal majoneesi
100 g jahu
1 tl soodat
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
100 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Sega omavahel muna, majonees ja suhkur ning lisa sooda, kaneeli ja kardemoniga segatud jahu. Lõpuks sega juurde ka sulatatud šokolaad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 170 kraadi juures 30 minutit. Lase restil jahtuda.

Kate:
300 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi
1 tl kaneeli 
1 sl mett
100 g pistaatsiapähkleid

Sulata šokolaad ja lase täielikult jahtuda. Vahusta toasoe toorjuust koos mee ja kaneeliga kergelt vahule. Sega juurde šokolaad. Eemalda pähklitelt koored ning laota kreemile. 

 

sokolaadikook14-1658.JPG 

sokolaadikook15-1660.JPG 

sokolaadikook17-1679.JPG sokolaadikook16-1662.JPG

 

Retsept ja foto Andra Kalda (pliiditaga.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani