Võileivatort tuunikala ja kodujuustuga

 Kellele siis võileivatort ei maitseks?! Eriti, kui selle vahel on mahlane täidis ja kreemine kate!

 

võikutort2.JPG

 

Kogus: 20 tk

Valmistamisaeg: 30 minutit + üleöö külmas 

Kihtideks:
ca 1,2 kg (täistera)röstsaia ehk 3x12 viilu

Immutamiseks:
200 ml piima 

Täidis I:
3 tuunikalakonservi (3 x 185 g)

10 cm jupp porrulauku
100 g Provansaal majoneesi
soola, pipart
1 tl mahedat magusat sinepit

Nõruta tuunikala üleliigsest vedelikust (võid isegi vedeliku välja pigistada) ning sega majoneesi, hakitud porru ja sinepiga. Maitsesta soola ja pipraga. 

Täidis II:
400 g kodujuustu
3 keedetud muna
2 vart rohelist sibulat
50 g Provansaal majoneesi
soola, pipart

Haki munad kahvliga peeneks ning sega kodujuustu, majoneesi ja hakitud rohelise sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga.  

Katteks:
400 g toorjuustu
70 g Provansaal majoneesi
soola, pipart
suur peotäis värsket hakitud tilli
100 g kirsstomateid
peotäis peedi-, rukola-, spinati- vms lehti. 

Mikserda toasoe toorjuust koos majoneesiga kergelt vahule. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika tomatid sektoriteks.

 

1. Lõika saiaviiludelt koorik ning lao 12 viilu alusele esimeseks kihiks. Pintselda saiu kergelt piimaga. Määri peale tuunikalatäidis.

2. Kata täidis järgmise 12 viiluga ning pintselda seda juba julgemalt piimaga. Määri peale kodujuustutäidis. 

3. Kata täidis viimase 12 saiaviiluga ning pintselda ka neid julgelt piimaga. Määri katteks mõeldud kreem tordi äärtele ja peale. Lase tordil üleöö külmas seista.

4. Kaunista tort hakitud tilli, tomatisektorite ja erinevate roheliste lehtedega.

 

Mida teha üle jäänud saiakoorikutega? Piilu siit: Saia- ja leivakrõpsud 

 

Retsept ja foto Andra Kalda (pliiditaga.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani