RETSEPTIBLOGI

 

  

Lemmikkartulisalat

23. august 2016

DSC_6383.jpg 

 

Neljale kuni kuuele, sõltuvalt isust

 

4 keskmist kartulit (mitte pudru oma!)

2 porgandit

2 kõvaks keedetud muna

2 dl külmutatud herneid

2 haput õuna

2 spl kappareid

200 g taist saunasuitsusinki

6–7 rohelise sibula vart

100 g riivitud parmesani

100 g Tarplani Provansaali majoneesi 

100 g hapukoort Smetana

pisut hakitud maitserohelist (petersell, till, murulauk)

soola

pipart

 

Keeda koorega kartulid ja porgandid pehmeks, ent mitte lödiks. Lase täielikult jahtuda. Aja vesi keema, vala vette külmutatud herned, loe kahekümneni, kurna ja jahuta külma vee all.

Koori kartulid, porgandid, munad ja õunad. Haki sobivateks tükkideks. Lõika sink kuubikuteks, viiluta sibul peeneks. Sega kõik komponendid koos kapparitega kausis läbi.

Teises kausis sega kokku majonees, hapukoor, riivitud juust ja maitseroheline, maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste salatile ja sega veel kõik ettevaatlikult läbi. Lase enne söömist tunnikese külmkapis maitsestuda.

 

 

Retsept: Merrit Kiho, raamatust Supilinna Salaseltsi kokaraamat

Foto: Andra Kalda