Lemmikkartulisalat
Neljale kuni kuuele, sõltuvalt isust
4 keskmist kartulit (mitte pudru oma!)
2 porgandit
2 kõvaks keedetud muna
2 dl külmutatud herneid
2 haput õuna
2 spl kappareid
200 g taist saunasuitsusinki
6–7 rohelise sibula vart
100 g riivitud parmesani
100 g Tarplani Provansaali majoneesi
100 g hapukoort Smetana
pisut hakitud maitserohelist (petersell, till, murulauk)
soola
pipart
Keeda koorega kartulid ja porgandid pehmeks, ent mitte lödiks. Lase täielikult jahtuda. Aja vesi keema, vala vette külmutatud herned, loe kahekümneni, kurna ja jahuta külma vee all.
Koori kartulid, porgandid, munad ja õunad. Haki sobivateks tükkideks. Lõika sink kuubikuteks, viiluta sibul peeneks. Sega kõik komponendid koos kapparitega kausis läbi.
Teises kausis sega kokku majonees, hapukoor, riivitud juust ja maitseroheline, maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste salatile ja sega veel kõik ettevaatlikult läbi. Lase enne söömist tunnikese külmkapis maitsestuda.
Retsept: Merrit Kiho, raamatust Supilinna Salaseltsi kokaraamat
Foto: Andra Kalda