RETSEPTIBLOGI

 

  

Rabarberi-kondenspiimakook

20. mai 2014
Küpsistest ja majoneesist valmistatud põhjal rabarberikook on mõnusalt hapukas, kuid mitte liialt. Kes soovib, võib lisaks rabarberile lisada täidisele laimi koort ja mahla.

Rabarberikook-1.jpg 

 

Kogus: 22-24 cm läbimõõduga madal koogivorm

Valmistamisaeg:  10 minutit + 30 minutit ahjus

Vaja läheb:
250 g kaeraküpsiseid
100 g Provansaal majoneesi
350 g kondenspiima
250 g rabarberit (3 keskmist vart)
4 munakollast

*soovi korral võid täidisele lisada ka poole laimi mahla ja koore, et tulemus oleks lisaks rabarberi hapukusele ja laimi meki ja hapukusega. 

Tee nii:
Purusta küpsised peeneks ja sega majoneesiga. Vajuta tainas vormi põhja ja ca 1,5 cm kõrguselt ka äärtele. Tõsta külma täidise valmistamise ajaks. Sega munakollased kondenspiimaga. Lisa rabarberitükid ning soovi korral ka laimi mahl ja koor. Vala täidis põhjale. Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.

 

Retsept ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani