RETSEPTIBLOGI

 

  

Porgandiburgerid basiilikupesto ja marineeritud kurgiga

24. aprill 2014
Taimetoitlase porgandiburgerid basiilikust tulvil pesto ja marineeritud kurgiga on pistetud täisterakukli vahele koos sinepise majoneesikastmega. Paras amps piknikule kaasa haaramiseks ja aiapidudel pakkumiseks!

 

burger2-1.jpg

 

Kogus: 6 tk

Valmistamisaeg: 20 minutit

Porgandiburgerid:
200 g porgandit
1 küüslauguküüs
2 sl riivleiba (või jahu)
1 muna
soola
õli praadimiseks 

Riivi porgand, lisa pressitud küüslauk, riivleib ja muna ning sega läbi. Maitsesta soolaga. Jaga tainas 6 võrdseks osaks ning vormi kotletiks. Kuumuta pannil õli ning prae burgerid kummaltki poolt kuldpruuniks.

 

burger1-1.jpg

 

Majoneesikaste:
100 g Provansaal majoneesi
peotäis rohelist sibulat
1 tl mahedat sinepit (võib olla teraline sinep)
2 sl marineeritud kurgi vedelikku
soola

 

burger3-1.jpg

 

Pane kokku:
6 pisikest täisterakuklit

6 sl basiilikupestot

2 väikest marineeritud kurki

Lõika kuklid pooleks. Määri alumisele saiale pestot, selle peale tõsta natuke kastet, siis pane peale porgandiburger, kurgiviilud, jälle kaste ning kukli ülemine osa. Kinnita burgerid hambatikuga.

*soovi korral võid burgeri vahele küpsetada ka muna või lisada hoopis kana- või loomaliha.  

 

Retsept ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani