Porgandiburgerid basiilikupesto ja marineeritud kurgiga
Kogus: 6 tk
Valmistamisaeg: 20 minutit
Porgandiburgerid:
200 g porgandit
1 küüslauguküüs
2 sl riivleiba (või jahu)
1 muna
soola
õli praadimiseks
Riivi porgand, lisa pressitud küüslauk, riivleib ja muna ning sega läbi. Maitsesta soolaga. Jaga tainas 6 võrdseks osaks ning vormi kotletiks. Kuumuta pannil õli ning prae burgerid kummaltki poolt kuldpruuniks.
Majoneesikaste:
100 g Provansaal majoneesi
peotäis rohelist sibulat
1 tl mahedat sinepit (võib olla teraline sinep)
2 sl marineeritud kurgi vedelikku
soola
Pane kokku:
6 pisikest täisterakuklit
6 sl basiilikupestot
2 väikest marineeritud kurki
Lõika kuklid pooleks. Määri alumisele saiale pestot, selle peale tõsta natuke kastet, siis pane peale porgandiburger, kurgiviilud, jälle kaste ning kukli ülemine osa. Kinnita burgerid hambatikuga.
*soovi korral võid burgeri vahele küpsetada ka muna või lisada hoopis kana- või loomaliha.
Retsept ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani