Praetud lõhefilee kodujuustu-viinamarja-sellerisalatiga
Kogus: 3 sööjale
Valmistamise aeg: 20-25 minutit
Praetud lõhefilee:
500 g lõhefileed
soola
piprasegu
4 sl õli praadimiseks
1 tl mett
0,5 laimi mahla
Sega mesi ja laimi mahl. Lõika filee kolmeks tükiks. Raputa lihapoolele soola ja pipart. Aja õli pannil kuumaks ning tõsta fileetükid nahapool üleval pannile. Prae kala kuldseks ja krõbedaks ning keera ümber. Pintselda kalatükke mee ja laimimahla seguga. Alanda pliidi kuumust. Keera kala ka ühele ja teisele küljele (et kala küpseks ühtlasemalt) ning küpseta valmis.
Salat:
400 g kodujuustu
3 sl Lahe Laua Majoneesi
150 g viinamarju
2 sellerivart
soola
1-2 tl valgeveini äädikat (võib asendada sidrunist pressitud mahlaga)
poole sidruni riivitud koor
Tükelda seller ja riivi sidrunilt koor. Sega kõik komponendid salatiks ning maitsesta soolaga.
Retseptid ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani