RETSEPTIBLOGI

 

  

Praetud lõhefilee kodujuustu-viinamarja-sellerisalatiga

20. jaanuar 2014
Kui lõunasöögi ideid napib, siis siin on üks kiirelt ja lihtsalt valmiv retseptiidee kergeks lõunaks. Lõhele on praadimise ajal lisatud mee ja laimi mahla segu, mis annab kalale mõnusa magushapuka meki. Kala kõrvale serveeri kodujuustu salatit, mille sees on peidus magusad viinamarjad ja krõmpsuv seller.

 

lõhe.jpg 

Kogus: 3 sööjale

Valmistamise aeg: 20-25 minutit

Praetud lõhefilee:
500 g lõhefileed
soola
piprasegu

4 sl õli praadimiseks

1 tl mett

0,5 laimi mahla 

Sega mesi ja laimi mahl. Lõika filee kolmeks tükiks. Raputa lihapoolele soola ja pipart. Aja õli pannil kuumaks ning tõsta fileetükid nahapool üleval pannile. Prae kala kuldseks ja krõbedaks ning keera ümber. Pintselda kalatükke mee ja laimimahla seguga. Alanda pliidi kuumust. Keera kala ka ühele ja teisele küljele (et kala küpseks ühtlasemalt) ning küpseta valmis. 

 kodujuustusalat.jpg 

Salat:
400 g kodujuustu
3 sl Lahe Laua Majoneesi
150 g viinamarju
2 sellerivart
soola
1-2 tl valgeveini äädikat (võib asendada sidrunist pressitud mahlaga)
poole sidruni riivitud koor

Tükelda seller ja riivi sidrunilt koor. Sega kõik komponendid salatiks ning maitsesta soolaga. 

 

Retseptid ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani