RETSEPTIBLOGI

 

  

Mida teha võileivatordi valmistamisest üle jäänud saiakoorikutega?

06. detsember 2014
Ikka krõpse! Soolased, magusaid, jõuluhõngulisi... mida aga parasjagu soovid.

 

saiakrõpsud.JPG 

 

Võileivatordi valmistamisel üldiselt lõigatakse saia- ja leivaviiludel ära koorik, nii et alles jäävad pikad peened koorikupulgad. Ära neid ei ole mõtet visata, sest neist on väga lihtne valmistada suupistelauale krõmpsutamiseks soolaseid ja magusaid pulgakesi. Maitsestamisel võid kasutada küüslauku, soola, kuivatatud ürte, kaneeli, erinevaid suhkruid ja jõuluajal miks mitte ka jõuluvürtse.  

 

Küüslaugused leivakrõpsud:
1 leiva viiludelt lõigatud koorikupulgad
õli
2 küüslauguküünt
soola

Laota pulgad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli, pressi juurde küüslauk ning maitsesta soolaga. Sega läbi ja küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit.

 

Kaneelised saiakrõpsud:
1 röstsaia viiludelt lõigatud koorikupulgad
õli
suhkrut
kaneeli

*jõuluhõnguliste krõpsude tegemisel lisa ka riivitud muskaatpähklit, kardemoni, jahvatatud koriandrit ja nelki. 

Laota pulgad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli ning maitsesta suhkru ja kaneeliga. Sega läbi ja küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit.

 

 

Retseptid: Retseptisahtel käsitöökapis ainetel

Foto: Andra Kalda (pliiditaga.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani