Lõbusad viineripirukad sinepise kastmega

Lõbusaid naerusuiseid viineripirukaid on lausa patuselt lihtne valmistada, arvestades nende efektset välimust ja atraktiivsust suupistelaual. Pirukad on nagu pisikesed hot dog´id, millele võid serveerimisel juurde panna ketšupi, majoneesi ja sinepipotsikud või siis valmistada sinepise majoneesikastme, millesse pirukakese enne ampsamist kasta saab.

 

viinerid.jpg 

 

Kogus: 20 tk

Valmistamise aeg: 10 minutit + 20 minutit ahjus

Vaja läheb:
500 g lehttaigent
500 g viinereid (ca 20 tk)
1 muna

Tee nii:
Lõika lehttaigen 1 cm laiusteks ribadeks. Lõika viineri otstesse ristlõige. Rulli taignaribad tihedalt ümber viineri, nii et otsad jääks ühele küljele. Lao pirukad ahjuplaadile, nii et taignaotsad jääks allapoole. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga. Küpseta 210 kraadi juures 15-20 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid ja krõbedad. 

*kui kasutad valmisrullitud lehttainast, siis lõika ribad lühemast küljest. Rullimata taignaruudud lõika ribadeks pikemast küljest.

*ära lase taignal liialt pehmeks sulada! Mida külmem on tainas, seda paremini on ta lõigatav ning seda ilusamaks küpseb pirukas.

*lühikeste viinerite asemel võid kasutada hoopis pikki hot dog´i vorste! 

 

lõika ribadeks uus-1472.jpg  tee risti lõige-1480.jpg  rulli tainas ümber-1492-2.jpg

 

Sinepine majoneesikaste:
230 g tops Provansaal majoneesi
1-2 tl mahedat magusat sinepit
1-2 sl sidrunimahla
hakitud peterselli, tilli vms

Samal ajal, kui pirukad küpsevad, sega kõik kastme komponendid omavahel kokku. 

 

määri munaga-1498.jpg 

 pane ahju-1510.jpg

 pane ahju!-1514.jpg  Naudi-1528.jpg

 ja valmis!-1535.jpg 

 

Fotod ja retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani