ÜKS MAJONEES, KOLM ERINEVAT MAITSET

 

Valmis majoneesile veidi põnevaid maitseid lisades saab kodusel viisil ise uusi ja huvitavaid majoneese, mis sobivad hästi ahjus või grillil küpsetatud liha ja kala kõrvale.

·        Apelsini- ja tšillimajonees

150 g Tarplani Lahe Laua majoneesi

1 tl kuhjaga apelsini riivitud koort

2 sl apelsinist pressitud mahla

0,5–1 tl peeneks hakitud tšillit

Riivi apelsinil koor ja pressi mahl ning haki tšilli. Sega majoneesi hulka.

 

·        Avokaado- ja rukolamajonees

150 g Tarplani Lahe Laua majoneesi

1 tl laimi riivitud koort

1 sl laimist pressitud mahla

peotäis värsket rukolat

1 avokaado

soola

Lõika avokaado viljaliha väiksemaks ning püreesta koos majoneesi, laimikoore ja -mahla ning rukolaga ühtlaseks majoneesiks. Maitsesta soolaga.

 

·        Sinepi- ja basiilikumajonees

150 g Tarplani Lahe Laua majoneesi

2 tl sinepiseemnetega mahedat sinepit

10 suurt basiilikulehte

Lisa majoneesile basiilikulehed ja sinep ning püreesta ühtlaseks kastmeks.

 

 majoneesid kolm maitset 2.jpg  

Lisaks Tarplani suurepärastest majoneesidest valmistatud roogadele leiad Oma Maitse mainumbrist (2013.a) veel palju häid ideid grillimiseks, emadepäevaks ja kevadrohelise kasutamiseks.

Vaata: www.omamaitse.ee

Retsepti ja foto autor - Andra Kalda http://retseptikas.blogspot.com