Apelsinikeeks šokolaadisel rosinapõhjal

 KEEKS-1.jpg

Selle keeksi puhul võib tunduda, et tegu on kahes osas küpsetatud koogiga, kuid tegelikult see nii ei ole. Põhjaga keeksi saamise saladus peitub taignas, mis peab olema piisavalt vedel, et šokolaadirosinad vajuksid vormi põhja. Nii küpseb kohevale keeksile mõnus kleepuv šokolaadine rosinapõhi. Taignas on lisaks nisujahule ka tatrajahu! 

Kogus: üks leivavormitäis, kuni 14 viilu

Valmistamisaeg: 10 minutit + 35 minutit ahjus

Vaja läheb:
3 muna
100 ml suhkrut
200 ml nisujahu
100 ml tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 ml Provansaal majoneesi
1 apelsini koor ja mahl
200 g rosinaid šokolaadis
serveerimiseks 200 ml vahukoort 

Tee nii:
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde eelnevalt segatud jahud ja küpsetuspulber. Sega juurde ka majonees, apelsinikoor ja -mahl ning kommid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Tainas peabki olema üsna vedel, nii et kommid vajuvad vormi põhja. Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Lase vormis 10 minutit jahtuda, tõsta keeks koos paberiga vormist ning lase täielikult jahtuda. Eemalda küpsetuspaber ning serveeri soovi korral vahukoorega. 

*kui lased keeksil täielikult jahtuda, siis tuleb küpsetuspaber paremini kleepuva põhja küljest lahti!
*vahukoore asemel võid keeksi serveerida ka jäätisega! 

 

Retsept ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani